RESA, BOENDE OCH MAT

Det är lätt att haka på Världsarvsloppet. Här hittar du tips för resa och boende samt var du kan äta och även hur du bokar bord för att fira bedriften på After-Trail i Vardagsrummet.

RESA TILL HÖGA KUSTEN

Start och målgång av Världsarvsloppet sker i FriluftsByn på framsidan av Skuleberget. Det är smidigt att ta sig hit med bil men du kan även ta tåg till Örnsköldsvik Resecentrum och därefter ta bussen på fredag eller taxi på helgen.

BIL TILL HÖGA KUSTEN

Höga Kusten, äventyren och FriluftsByn är närmre än vad många tror. Cirka 5 timmar från Stockholm och cirka 2 timmar från Umeå eller 1,5 timma från Sundsvall.
Samåka: Har du plats i bilen eller kan tänka dig åka med någon och dela på soppa så se till att håll utkik i tråden vi startar i deltagargruppen >>

TÅG TILL HÖGA KUSTEN

Ta tåget till Örnsköldsviks Resecentrum. Veckodagar kan du därefter fortsätta med buss men vintertid går inga helgbussar i Världsarvet vilket gör att du bör samåka eller boka taxi. Samåkning till olika orter (oftast Stockholm) eller till resecentrum tas upp i deltagargruppen >>

BOENDE I HÖGA KUSTEN

Det finns flertalet boendealternativ i Höga Kusten. Kanske bor du redan i närheten och åker hem efter loppet eller stannar på Vinterfest och middag innan du rullar hemöver – eller så bor du en bit bort och passar på att bo i mysiga FriluftsByn och gör loppet till en del av en härlig vinterhelg i Världsarvet. Här hittar du boendealternativ.

DELA STUGA?

Vill du dela stuga med någon annan deltagare? Vi brukar göra en tråd i deltagargruppen men självklart är det helt ok att själv kasta ut en fråga.
Deltagargruppen >>

STORSTUGA

Med plats för upp till 6 personer är det här perfekt för det större sällskapet.
Storstuga >>

CAMPINGSTUGA

Mer kompakt boende med tillgång till nybyggt servicehus
4 bäddars >>
2 bäddars >>

FRILUFTSBOD

Funkisboende med antingen dubbelsäng eller våningssängar.
FriluftsBodar >>

TÄLTA

Ta med tältet och bo för endast 150 kr/natt.
Tältplatser >>

Stanna kvar och ta del av allt som händer under Vinterfest samma helg och haka på kvällens middag i Vardagsrummet med gästspel från Hernö Gin och Musikbolaget på scenen.

MAT OCH DRYCK

Vinterfiket, Innergården, Vardagsrummet och Skulebergets Toppstuga. Det finns flera alterantiv att flylla på energin innan och efter loppet.

VAD GOTT DU LUKTAR!

Ta gärna med ombyte. Efter loppet tar du en dusch innan du ger dig in i Vinterfiket eller Vardagsrummet. Vi kommer även laga mat ute för er som hellre hänger i träningskläder vid eldarna.

FRUKOST

Frukost finns att köpa i FriluftsByns Vardagsrum 07:30 – 09:00.

LUNCH: Vinterfiket

Ta en dusch och besök ”Vinterfiket” med luncher och gofika.

LUNCH: Innergården

Vi brassar på mat på Muurikkan 11:00 – 14:00 och du kan slå dig ner vid eldarna.

LUNCH: Toppstugan

Förmodligen tar det emot att ge sig tillbaka till toppen, men toppstugan är öppen 11:30-15:00

AFTER-TRAIL I VARDAGSRUMMET

Lördag kväll mellan 17.00 och 23:00 håller Vardagsrummet öppet för deltagare i Världsarvsloppet och Vinterfest. För att vara säker på att få plats i Vardagsrummet bokar du bord i tid. Middagen i Vardagsrummet har två sittningar. En sittning är 2,5 timmar och vi har en tidig sittning från 17:00 och en senare sittning med start 19:00 där du kan sitta kvar vid bordet tills vi stänger klockan 23:00. I och med restriktioner måste samtliga besökare i restaurangen sitta ner vid sitt bokade bord. Drop-in i mån av plats.
Boka bord i Vardagsrummet >>

HERNÖ GIN

Hernö Gin kommer på gästspel och skakar magiska drinkar i Vardagsrummet. Boka bord i tid!

MUSIKBOLAGET

Musikbolaget ser till att energin är på topp. De drar igång vid 18:00 så att även tidigare sittningen får skön stämning.

TIPS INFÖR LOPPET >>

Uppdateras löpande för en härligare upplevelse.

LOPPET >>

Vinterupplevelser i Sveriges vackraste natur.

RESA, BOENDE, MAT >>

Stanna längre och upplev mer. Det här vill du inte missa.

ANMÄLAN >>

Det här fixar du. Kul blir det också.

Välkommen till ett härligt löpäventyr för alla i Världsarvet Höga Kusten.